DISSABTE 22 DE MAIG

MARIA JAUME

19:30 h · PLAÇA DE L’ESGLÉSIA

“Time has told me you’re a rare, rare find”, una rara troballa. Ara que tenim finalment a les mans el primer disc de na Maria Jaume, ens vénen al cap inevitablement aquests versos de Nick Drake. Quina rara troballa, na Maria i les seves cançons!

Na Maria Jaume té 20 anys i ve de Mallorca, de Lloret de Vistalegre. Porta ja un temps escrivint i l’any passat es va presentar quasi per casualitat al concurs Sona 9, que acabaria guanyant. Fruit d’això, ara presenta el seu disc de debut, “Fins a maig no revisc”, produït per Pau Vallvé.

M’esclata per dedins, neden imatges pes intestins. Fins a maig no revisc però no mat lo malaltís.

Propera i sincera, crua i transparent, el seu folk acústic estén un pont entre les grans cantautores de l’indie contemporani (Julia Jackin, Stella Donnelly, Angel Olsen) i la fecunda escena mallorquina actual.

Al disc hi predominen els moments íntims i introspectius (destaca l’emblemàtica “Terra banyada”), però ben puntuat amb hits pop (“Autonomia per principiants”, “Quan me respires”, “Forces estranyes”) i algun divertimento (“Fuig i no me toquis”, amb una colla d’amics col·laborant des del confinament via telèfon mòbil).

En els primers compassos de la seva trajectòria, Maria Jaume ha actuat ja en festivals com Vespres d’Hivern, Tastautors, Mobofest, Portalblau… Va pujar a l’escenari del Teatre Principal de Palma al costat de Miquel Serra i també va col·laborar al disc de Salvatge Cor cantant “Flor de fusta”. I just abans de l’estiu va oferir un concert en streaming per al Primavera Sound.

PATRICIA ATZUR

19:30 h · PLAÇA DE L’ESGLÉSIA

La Patricia Atzur és una cantautora i guitarrista de Barcelona, on acaba de tornar-hi després d’haver estat residint a Londres durant els últims 7 anys. Allà s’hi ha format i ha desenvolupat el seu estil musical. El seu folk oníric pren influència d’artistes com Nick Drake i John Martyn, i de bandes com Crosby, Stills and Nash, i Led Zeppelin.
Tot i tocar sovint en solitari, a Barcelona ha portat les seves cançons al format banda, amb el qual ha gravat un EP en directe a l’estudi Caballo Grande, Barcelona. (Juliol, 2020)
El seu EP debut, Seasons, sortirà a la llum aquest 2021.
Enguany presenta la seva proposta al Festival Altacústic en format dúo, amb Salva Criado.

Formació

Patricia Atzur – Guitarra Acústica, Guitarra Elèctrica de 12 cordes i veu; Salva Criado – Guitarra Elèctrica